fredag 18 maj 2007

Alla goda ting är tre! Herrar på turné

Nu närmar vi oss schavotten. Efter lunch sätter Ulf och jag oss i bilen till Strömstad.
Janne – det tredje hjulet – är redan där och vårdar sitt hus och sina rötter (Coster kommer nämligen från Koster). Vi tre är framme vid de sista skälvande för(e)ställningarna av ”Herrar”. Idag spelar vi på Gymnasiet i Strömstad, imorgon ute på Koster.

Vi har varit inlåsta på en toalett en hel vår. Situationen är förstås tacksam, men jag inbillar mig att det faktum att det just är tre män som blir inlåst lägger andra dimensioner och oförutsägbara schatteringar.
Man är inte van att se män prata med varann och försöka umgås. Det är något visst med tre män ändå…

För er som också får separationsångest från ”Herrar” är det bara att konstatera att det finns gott om antidepressiva mediciner:

Läs den vansinnigt roliga ”Tre män i en båt” av Jerome K Jerome, som trots att den är från 1889 kunde ha varit skriven igår. Jerome skrev också den lite mer avslagna uppföljaren ”Tre män på velociped”. Lämplig litteratur är förstås också ”De tre musketörerna” av Dumas och för den yngre manspubliken rekommenderas ”Tre bockarna Bruse” och vadsomhelst med Knatte, Fnatte och Tjatte.

Cineasterna söka lämpligen sin tröst i Orson Welles ”Den tredje mannen” eller komediklassikern ”Tre män och en liten baby” (se det franska originalet som är ungefär tre ggr bättre än den amerikanska versionen).
Nåt med Bröderna Marx fungerar också: Zeppo, Harpo, Groucho (Chico var visserligen med i några filmer, men han var aldrig särskilt kul).

Framstår allt detta som aningen för lättsmält kan man alltid vända sitt hopp till att försöka förstå treenigheten eller läsa om de tre vise männen, som finns i en bibel nära dig.

Till skillnad från Judas kan vi inte förneka tre gånger att vi bara har två gånger kvar.

3-vliga hälsningar från,
Andreas Tre Olsson


Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte jag kan förneka ens en gång att jag dricker öl och njuter av fredagen!!

Anonym sa...

Så fantastiskt underhållande och begåvat skrivet!

När kommer Boken?

Titeln är klar:

"Alla goda ting är tre- en skådis på turné"

Kram
Sara

Andreas T Olsson sa...

En bok? Tja, visserligen har vi många goda sidor och turnén är nu ett avslutat kapitel, men vi får se...

Tack för uppslaget!

Anonym sa...

En bok kan också ha många goda sidor om den är välskriven...