måndag 7 maj 2007

För Regionteater Väst har det varit en mycket lyckosam vår!

Spelåret 2006-2007 närmar sig sitt slut.
För Regionteater Väst har det varit en mycket lyckosam vår.
Vi har turnerat med sju olika föreställningar och gett mellan 150-175 föreställningar vilket får anses vara ett bra resultat med tanke på att mer än halva året kvarstår.

Tillgänglighet för alla som bor i Västra Götalandsregionen är nyckelordet - därför behöver inte våra föreställningar alltid vara publikmagneter, viktigare är att vi kommer till de ställen där det inte finns teater och dans på en fast scen.

I hela regionen, 49 kommuner stor, finns det faktiskt bara fasta ensembler i Göteborg, Uddevalla och Borås - alltså är det 46 kommuner att ta extra mycket hänsyn till!

Nu stundar vår och sommar men först skall vi sätta igång repetitionerna med höstens premiärer. Du som är intresserad har att se fram emot flera spännande föreställningar. Först ut är en föreställning för mellanstadieelever.
Vilket ben är en roande föreställning om barns oro för vad som händer i en turbulent men också spännande omvärld.

Fart heter en ny koreografi för de allra minsta - på ett lika lustfyllt sätt skall Fart gestalta vår tids tempo, på gott och ont!
I, Tala! Det är så mörkt, tar vi pulsen på gymnasieungdomarnas hållningar och värderingar beträffande "de andra" - det vill säga de som är tvungna att fly sitt hemland och slå ner sina bopålar i den svenska kulturen.


För de vuxna har vi till sist två premiärer:
Prästkragen handlar lika mycket om Linnés syster Sofia Juliana som om honom själv, och sist har vi en ny komedi:
Ester Nilsson levde här en gång. Du som såg Herrar kommer att gilla temat på vår komedi! I Herrar var det tre gubbar instängda på en toalett - nu är det fyra politiker i en torparstuga!

Har du frågor angående vår repertoar och hur du kan se våra
föreställningar är det bara att kontakta bloggmaster - och fortsätt gärna att vara aktiv hos oss!
Vi hinner inte alltid med att svara, eller ge kommentar, men ambitionen är att bloggen skall vara en enkel länk mellan oss och vår publik!

Olof Lindqvist
Teaterchef




Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då vill vi att fler skriver från er teater!
Så det blir lite backstage.

Krister

Olof Lindqvist sa...

Säg vad du vill veta Krister!

Anonym sa...

Någon som berättar mer ifrån era turnéer och när ni repar.
Blir ni förbannade på varandra?
Hur nerviga är ni inför en premiär?
Allt annat också.
Det heter Backstage på en teater, skriv lite mer backstage då.
Det måste finnas massor av människor som jobbar på en teater.
Skriv mer!

Krister

Jan C sa...

Hallå Krister skall strax starata bilen fredag em för att spela Herrar i Mellerud kl 19 Ikväll eftersom jag bor i Göteborg är jag väl hemma runt midnatt då tar jag ett glas rött och kollar på "deadliest catch" "wheelers and dealers" eller något annat uppbyggligt på Tv.
I Fredags spelade vi i Uddevalla (hemmapublik) två föreställningar en kl 13 och en 19.
Kvällsföreställningen blev väldigt yvig och svajig och vi blev rätt sura på varandra efteråt,det drog liksom åt buskishållet och innehållet i pjäsen liksom vattnades ur.Vi har ju spelat ca 50 st och det vill till att få igång energin på rätt nivå...
Jag måste åka nu måste hinna fixa några grejer till min dotters rockband innan söndag men jag återkommer (fan nu blir det Mc Donalds)
Jan Coster