tisdag 15 maj 2007

Vi åker till teaterbiennalen nästa vecka.

Vi dammade av de gamla manusen till Lotta Lotass Samlarna idag. Pär Luttrop och Krister Kern gästade huset och började repa upp den till teaterbiennalen uttagna föreställningen Samlarna.
Gerd Karlsson, den kanske mest excentriske rekvisitör som går på två ben hade samlat ihop ytterligare 500 kilo antika ting som utgör en fundamental scenografisk del i föreställningen som ges vid ytterligare tre tillfällen nästa vecka i Örebro.
Andreas Björklund skruvade ihop ljusreliker från 30-talet och hela teatern stod på tåspetsarna för att få liv i det gamla bygget.
Nu väntar ytterligare några dagar av repetitioner innan vi åker till Örebro i nästa vecka - läs mer på www.teaterbiennalen.se



Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara för inbördes beundran eller kan vem som helst gå på denna Biennal??

Olof Lindqvist sa...

Biennalen är öppen för alla men ett stort antal av förbokningarna görs av branschfolk- är du teaterintresserad kan du se ett urval av det bästa som gjorts de senaste två åren i Örebro den 23-27/5.

Anonym sa...

Det bästa som gjorts eller det bästa som gjorts i Örebro??
Bara en undran.
/Anonym

Olof Lindqvist sa...

Teatrar från hela landet är representerade!

Anonym sa...

Då vet jag..
Kan ni inte berätta mer om "samlarna" då.
Den föreställning som ni skriver här om.
Mer ord om denna föreställning vore av intresse..
/anonym

Olof Lindqvist sa...

Samlarna handlar om bröderna Collyear som 1909 valde att isolera sig från omvärlden genom att flytta in i en fastighet i New York. 40 år senare går larmet på den lokala brandstationen om att den ene brodern är död, men att man inte kan få ut honom ur byggnaden där han befinner sig.
Det tar 3 veckor att tömma fastigheten från böcker, tidningar, vevgrammofoner, flyglar, t-ford chassin, med mera. Först hittar man den anmälde saknade i sin rullstol där han tillbringat de sista 10 åren av sitt liv. Därefter den andre brodern, död, offer för en av sina egna fällor mot alla de inkräktare som ville göra narr av det excentriska brödraparet.
Historien om bröderna Collyear baserar sig på denna verkliga berättelse men är i Lotta Lotass tolkning en berättelse om respekt för människan, hur hon än väljer att leva sitt liv.
Kuriosa är att New Yorks brandkår än idag gör uttryckningar som går under benämningen "it's a collyear" - uttryckningar som handlar om att undsätta människor som än idag trotsar gränsen för det normala, och barrikaderar sig mot en för dem alltför komplex omvärld.
Samlarna gavs september-december 2005 på Teater Bhopa i Göteborg.

Anonym sa...

Hur har det gått och hur har ni haft det i Örebro??